Error: Object reference not set to an instance of an object. ​Västerbottensost® vinner Västerbotten GrandPris - Norrmejerier: Gör gott
Start / ​Västerbottensost® vinner Västerbotten GrandPris
39146050954_1a77b845b8_o.jpg

​Västerbottensost® vinner Västerbotten GrandPris

Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier och Thomas Rudin, ostmästare vid Burträsk mejeri tar emot Västerbotten GrandPris på Grand Hôtel i Stockholm.

Maria Hedblom, vd Sparbanksstiftelsen Norrland, Hans Kreisel, vd Skellefteå Kraft, Erik Bergkvist, regionråd Region Västerbotten, Thomas Rudin, ostmästare vid Burträsk mejeri, Norrmejerier, Anders Fredriksson, vd Norrmejerier, Foto: Patrick Trägårdh

– Det är en ära att få representera flera generationer av stolta ägare och medarbetare som är värda all uppmärksamhet. Inte minst går tankarna till Ulrika Eleonora Lindström som lyckades göra en ost med så unika egenskaper att den efter mer än hundra år är Sveriges godaste ost, säger Anders Fredriksson, Norrmejeriers vd.

Kunskap och hantverk har förts vidare mellan ostmästare i flera generationer.

– Varje ystning är unik och kräver stor noggrannhet. Mjölken i sig är en naturlig råvara som varierar med årstiderna. Västerbottensost kräver min uppmärksamhet och det är en stor del av mitt liv, säger Thomas Rudin, ostmästare vid Burträsk mejerier, Norrmejerier.
Tack vare målmedvetna satsningar har Västerbottensost blivit tillgänglig för många fler. Idag kan man köpa Västerbottensost i hela Sverige, Finland, Norge, Baltiska länderna, Storbritannien, Tyskland, Spanien och Island.

När svenskar rekommenderar varumärken placerar sig Västerbottensost i topp i sällskap med stora och internationellt kända varumärken.

– Att vårda ett historiskt arv är ansvarsfullt men det är en självklarhet att Västerbottensost ska leva vidare långt in i framtiden och fortsätta ge berömmelse till Burträsk och Västerbotten, säger Anders Fredriksson, vd vid Norrmejerier.

Läs också presstexten:http://www.mynewsdesk.com/se/region-vasterbotten/pressreleases/de-tar-hem-vaesterbotten-grandpris-2018-2388795

En kärlekshistoria sedan 1872
Västerbottensost har en lika lång kärleksfylld historia. Det hela började med ett kärleksmöte. En septemberdag 1872 stod Eleonora Lindström vid ystkaret i Burträsk när hon plötsligt överraskades av en unge friare. Tycke uppstod – och kärleksmötet mellan de båda ledde till att elden under ystningskärlet brann ut och fick tändas på nytt otaliga gånger. Det sägs att den utdragna processen inte bara blev starten på en lång kärlekshistoria. De blev också tillkomsten av Västerbottenost så som vi känner den än idag. Precis som i alla tider tillverkas osten fortfarande på mjölk från utvalda gårdar runt Burträsk.

I sortimentet finns: Västerbottensost Original®, Västerbottensost® Extra Lagrad och Västerbottensost® Vindelnrökt. Läs mer på: https://vasterbottensost.com/

Fakta om Västerbotten GrandPris
Västerbotten GrandPris är en utmärkelse som delas ut av Region Västerbotten, Sparbanksstiftelsen i Norrland och Skellefteå Kraft. Stipendiet har instiftats för att uppmärksamma en aktör från länet som genom sitt sätt att arbeta har attraherat människor från världens alla hörn, och delas årligen ut under invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel.